Поредица бомбени заплахи вдигнаха на крака полицията в Германия. Десетки сигнали

...
Поредица бомбени заплахи вдигнаха на крака полицията в Германия. Десетки сигнали
Коментари Харесай

Поредица бомбени заплахи в Германия: В тях е имало линкове към сайтове, свързани с „Хамас“

Поредица бомбени закани подвигнаха на крайници полицията в Германия. Десетки сигнали бяха отправени към учебни заведения и публични здания в доста градове.

Най-засегнати още веднъж бяха Франция и Белгия

Заплаха имаше към централната ЖП гара в Берлин. Изпратено е електронно известие по пощата на „ Дойче Бан “. Гарата е била претърсена и не е открито нищо съмнително, само че засиленото полицейско наличие остава.

Офисите на някой от най-големите немски медийни компании в Берлин, Хамбург и Майнц, както и постройка, в която се обитават три радиостанции в Тюрингия също бяха застрашени от бомбена офанзива.

Получили са имейли с предизвестие за нахлуване

А главно учебно заведение в южната провинция Бавария беше евакуирано за втори следващ ден след получен втори бомбен сигнал. В още пет немски провинции образователни заведения бяха евакуирани и претърсени, само че не бяха открити никакви подозрителни предмети. 

Полицията заяви, че към получените известия е имало линкове, водещи към уеб сайтове, свързани с „ Хамас “. Говорител на полицията съобщи, че към момента се проверява дали сигналите в действителност имат връзка с терористичната формация.

Сигналите са получавани с имейл

По случая работи и Държавната престъпна полиция.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР